Bie Wepelfratsn

Staffordshire Bull Terriërs

Bie Wepelfratsn

Staffordshire Bull Terriërs

Bie Wepelfratsn

Staffordshire Bull Terriërs

Bie Wepelfratsn

Staffordshire Bull Terriërs

Contact

Irene van der Bij &
Willie Bos

info@biewepelfratsn.nl

0524 - 53 20 98
06 - 53 46 11 41


Neem contact op

Voorstellen

Ten eerste: welkom op onze site!

25 mei 017

We zijn Willie Bos en Irene van der Bij en wonen in Schoonebeek, samen met onze 4 honden: een Duitse Dog en drie Staffordshire Bull Terriërs, ook wel Engelse Stafford. Ook hebben we 2 paarden, een poes en nog 3 kippen.
We zijn beide opgegroeid met honden. Toen we er ruimte en genoeg tijd voor kregen, moest er dus ook zeker weer een hond komen.
Onze eerste éigen hond was een Jack Russel (nátuurlijk, ieder paardenmens heeft een Jack…). Maar we wilden eigenlijk ook wel een grote hond erbij. Die hebben we toendertijd uit het asiel gehaald; een kruising labrador x dog.
Beide honden zijn bij ons oud geworden, de één 14 en de ander 13 jaar.

Guus, onze Duitse DogAangezien Irene als kind al helemaal verliefd was op de Duitse Dog moest die er ook komen. Aldus kwam in 2005 onze eerste Dog bij ons wonen, die helaas maar ruim 4 jaar oud is geworden.
Maar nee, hij was niet meer weg te denken, de Dog !
Hierna kregen we Guus, een gestroomde reu. En super zelfverzekerde hond die ontzettend lief is, heel evenwichtig en toch ook waaks.

We wilden ook weer een kleinere hond erbij, maar wat voor één dan? Nou, onze keus was eigenlijk al snel gemaakt.
Een kleine hond met een groot karakter, stoer,vrolijk, leergierig, nergens bang voor; dat is dus de Engelse Stafford!!!

Wâldstaff's Blue Moon "Lobke"Zo gezegd zo gedaan. Een tijdje later hebben we Wâldstaff”s Blue Moon (roepnaam: Lobke) gekocht.
Steeds meer groeide het idee om eens een nestje met haar te fokken, aangezien ze een geweldig fijn karakter heeft. Dat wij haar prachtig en geweldig vinden, is inmiddels natuurlijk wel duidelijk!
Maar we zijn toch ook een paar keer een show gaan lopen om te kijken hoe ze het op een show zou doen en daar behaalde ze regelmatig goede resultaten.

Nu waren we er over uit: we wilden graag een keer met haar gaan fokken, met als uitgangspunt dat gezondheid en karakter het aller belangrijkst zijn en dat we met onze kennel iets toevoegen aan dit geweldige ras.

De kennelnaam “Bie Wepelfratsn”:

In het oud-Drents betekent wepel dartel en fratsn betekent gedoe.
Dat vonden we erg toepasselijk, omdat onze honden blij, vrolijk en erg levendig zijn, vandaar dartel!
En ja, gedoe is er eigenlijk altijd wel met zo’n levende have.